Deze site gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren en voor het verzamelen van anonieme statistische gegevens van het gebruik van de website. Klik hier voor meer informatie.
Céréal
U bent hier: Homepage > Ons engagement

Ons engagement

Céréal wenst haar consumenten op een duidelijke en transparante manier informatie te geven omtrent allergenen zodat personen met een bepaalde voedselallergie, eventueel in samenspraak met hun arts, kunnen bepalen welke producten zij al dan niet kunnen consumeren.

Céréal en etikettering

Cfr. van toepassing zijnde Europese regelgeving(*), etiketteert Céréal de allergenen die in het recept aanwezig zijn (muv de toegelaten uitzonderingen).
(*) Verordening 1169/2011.

(Verwijzing naar) volgende 14 gedefinieerde allergenen dienen duidelijk geëtiketteerd te worden:

  • Glutenbevattende granen (d.w.z. tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut of de hybride soorten daarvan) en producten op basis van glutenbevattende granen
  • Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren
  • Eieren en producten op basis van eieren
  • Vis en producten op basis van vis
  • Aardnoten en producten op basis van aardnoten
  • Soja en producten op basis van soja
  • Melk en producten op basis van melk (inclusief lactose)
  • Noten, d.w.z. amandelen (Amygdalus communis L.), hazelnoten (Corylus avellana), walnoten (Juglans regia), cashewnoten (Anacardium occidentale) en pecannoten (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), paranoten (Bertholletia excelsa), pistachenoten (Pistacia vera), macadamianoten (Macadamia ternifolia) en producten op basis van noten
  • Selderij en producten op basis van selderij
  • Mosterd en producten op basis van mosterd
  • Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad
  • Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l uitgedrukt als SO2
  • Lupine en producten op basis van lupine
  • Weekdieren en producten op basis van weekdieren

Daarnaast tracht Céréal de onvoorziene aanwezigheid van allergenen zoveel mogelijk te beperken door bepaalde maatregelen te respecteren zoals bv een optimale reiniging van de productielijnen tussen 2 producties. Personen die voedselallergie X hebben, kunnen echter reageren op (onbedoeld aanwezig) zeer lage gehaltes (sporen) van dit allergeen. In geval een gebruiker een voedselallergie X heeft, raden wij aan om contact met ons op te nemen ten einde meer informatie te kunnen verstrekken zodat samen met de behandelend arts kan bekeken worden of het product al dan niet geconsumeerd kan worden.