Deze site gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren en voor het verzamelen van anonieme statistische gegevens van het gebruik van de website. Klik hier voor meer informatie.
Céréal
U bent hier: Homepage > FAQ - alles over lactoseintolerantie

FAQ - alles over lactose-intolerantie

GLUTEN- EN LACTOSEVRIJ: DE IDEALE COMBINATIE

Mensen die gevoelig zijn voor gluten, zijn vaak ook gevoelig voor lactose.

Lactose is een suiker dat voorkomt in melk en melkproducten. Bij een lactose-intolerantie wordt deze melksuiker niet verteerd, waardoor er darmklachten ontstaan.

Waarom?
Lactase, het enzym dat lactose in twee splitst (glucose en galactose), wordt aangemaakt in de dunne darm. Bij een glutenintolerantie is de darmwand vaak veranderd van samenstelling, waardoor ook de productie van lactase lager ligt. Daarom is het beter om niet alleen gluten te vermijden, maar om ook de opname van lactose te beperken.

Het gluten- en lactosevrij gamma van Céréal biedt u tal van producten, waardoor u terug kan genieten van een lekker ontbijt of een zoet tussendoortje, en tegelijkertijd rekening houdt met uw gezondheid.