Deze site gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren en voor het verzamelen van anonieme statistische gegevens van het gebruik van de website. Klik hier voor meer informatie.
Céréal
U bent hier: Homepage > Recepten > Blinis
Blinis

Recepten

Blinis

  • Aantal personen: 8
  • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
  • Bereiding: 10 min
  • Kooktijd: 5 min

Ingredienten (voor 8 personen)

  • 100 g Céréal Gluten- en Lactosevrij Mix Brood & Gebak
  • 100 g integrale boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 1 zakje van 8 g gist zonder gluten
  • 1 koffielepel suiker
  • zout
  • plantaardige olie

Los de gist op in warme melk.
Meng de bloem en de Mix van Céréal met de eierdooiers en de melk in de keukenrobot of blender tot een gladde deeg zonder brokken. Bedek de kom met een vochtige doek en laat het rusten op kamertemperatuur gedurende 1 uur.


Klop het eiwit op en doe er op het einde wat suiker bij om het geheel wat steviger te maken. Voeg het voorzichtig toe aan het deeg met een spatel. Zout het ook.


Doe wat olie op huishoudpapier en vet er een koekenpan mee in. Verwarm de pan op een zacht vuurtje. Doe met een pollepel wat deeg in het midden van de pan en spreid het zachtjes uit. Bak elke blini gedurende 1 minuut aan elke kant.

Stapel de blini’s op elkaar en bedek ze met aluminiumpapier zodat ze niet uitdrogen. Lauw opdienen als bijgerecht bij gerookte vis, zalmeitjes, enz. 

Leuke ideeën

Als je de blini's op voorhand bereidt, warm ze dan een ??paar seconden op in de magnetron alvorens te serveren.  

Beschik je niet over een kleine koekenpan? Doe dan wat olie op de wanden van een dessertring die je in een pan plaatst en giet daar het beslag in.

Verwante recepten